Flow: twee punten

Bij flow gaat het om op gang brengen of houden van het schrijfproces. Een techniek is de volgende. Je bent bezig met een personage, of met een gebeurtenis of een thema. Wat je doet is een tweede personage respectievelijk gebeurtenis of thema ermee verbinden. Tussen twee punten ligt altijd een lijn. Door die move krijg je een spanningsveld dat je verder op weg helpt.

Je schrijft over het thema liefde. Wat kun je bedenken bij: liefde en volwassen worden, liefde en oorlog, liefde en vriendschap… Je schrijft over de persoon Dorien. Wat maakt het los als je een ander persoon naast haar zet: Dorien en haar dochters? Of een andere gebeurtenis: Dorien op haar werk? Of een ander thema: Dorien en vriendschap?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s