Lezen: thema en motieven

Als je een verhaal op telkens dieper niveau bekijkt, zie je eerst de werkelijke gebeurtenissen. Dan bepaal je de karakters (wat voor type is een personage) en de betekenis van de ruimte elementen en valt je bepaalde symboliek op. Je volgt een ontwikkeling (van de personages). Als je verder abstraheert, geef je antwoord op de vraag: waar gaat het eigenlijk over? Dan kom je op thema’s als liefde, familie, oorlog, volwassen worden… Een verhaal heeft één (hoofd)thema en kan soms meer kleine thema’s (motieven) bevatten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s