Lezen: genres

Veel schrijvers weten wat voor soort boek ze gaan schrijven. Ze houden rekening met de verschillende genres, hebben zelf grote leeservaring en ‘kopiëren’… of ‘laten zich beïnvloeden’. Detectives zijn zeer populair. Er zijn ook schrijvers met ‘literaire’ ambities, die opschrijven wat hen bezig houdt: het boek dat alle andere overbodig maakt… Dan kan het lastig zijn zo’n boek in te delen. Lezers zoeken over het algemeen op genre. Voorbeelden zijn: biografie & waargebeurd, detective, doktersverhaal, erotiek, familie- en streekroman, griezelverhaal, historische roman, humor, oorlog/verzet, psychologisch verhaal, sciencefiction…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s