Homo-baby

Als foetus is al bepaald dat je een jongetje of meisje bent, door de aanwezigheid of het ontbreken van het mannelijke Y-chromozoom. Onder invloed van het mannelijke geslachtshormoon testosteron ontwikkelen de hersenen van jongetjes zich vanaf halverwege de zwangerschap anders dan meisjes… Dus vóór je geboorte weet je al dat je een meisje of jongetje bent, en voel je je al zo. Swaab benadrukt dat dat mannelijke of vrouwelijke verspreid wordt over de hersenfuncties als een mozaïek. Dat verklaart dat je als man best wel vrouwelijke neigingen kunt hebben en omgekeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s