Homo-baby

Als foetus is al bepaald dat je een jongetje of meisje bent, door de aanwezigheid of het ontbreken van het mannelijke Y-chromozoom. Onder invloed van het mannelijke geslachtshormoon testosteron ontwikkelen de hersenen van jongetjes zich vanaf halverwege de zwangerschap anders dan meisjes… Dus vóór je geboorte weet je al dat je een meisje of jongetje bent, en voel je je al zo. Swaab benadrukt dat dat mannelijke of vrouwelijke verspreid wordt over de hersenfuncties als een mozaïek. Dat verklaart dat je als man best wel vrouwelijke neigingen kunt hebben en omgekeerd.

Onafhankelijk van je eigen geslachtelijke identiteit, dus geheel los daarvan,  maar ook al in de baarmoeder wordt je seksuele oriëntatie vastgelegd…in de hersenen. Je wordt geboren als lesbienne, homo of hetero! Dat is te zien op hersenfoto’s!

Er bestaat ook een hersengebied ‘voorbeschikt’ voor spiritualiteit… nog ongerept zoals een taalgebied. De invulling daarvan, het geloof in (een) god wordt ná de geboorte vormgegeven…vergelijkbaar met het leren van een taal.

Dat verklaart dat iemand gemakkelijker afstand doet van zijn geloof dan dat een homo hetero wordt. En dat iedereen gelooft dat er iets meer is op aarde…