Korte teksten: Hobbit-film

Hobbit-films

Zeven of acht uur zit je te kijken naar de strijd om een goudschat in een holle berg…in drie episodes. Met een bloedstollend drakengevecht en een slag met vijf legers.

Tussendoor wordt de toeschouwer afgeleid met kleine themaatjes: een onmogelijke relatie tussen een boself en een dwerg, Bilbo die moet vechten maar liever in zijn tuintje harkt en boeken leest, een geesteszieke dwergenkoning die zijn familie wantrouwt, een stadhouder die zijn volk financieel uitknijpt, een ‘drakendoder’ met een familietrauma omdat zijn grootvader gefaald heeft, Legolas die niet weet waar zijn moeder is, Radagast de Bruine die ontdekt dat het bos doodziek is  enzovoorts. Alles in dienst van de goudschat in de berg.

Zo stelde ik mijn leven ook in dienst van een ver doel – zat ik te denken. Hahaha ik heb er vier boeken over geschreven. In dienst van welk doel precies? Welke ‘goudschat’ had ik voor ogen? En heb ik hem gevonden? Of geldt dat niet voor gewone mensen? Wat zo’n film teweeg kan brengen.