Korte teksten: hormonen

Je denkt dat het aan jezelf ligt, dat er een gebeurtenis is die je verwerken moet of zo. Maar het zijn gewoon je hormonen; de balans is er even niet. Lichamelijke storing. Een klein tekort aan serotonine maakt je stemming bijvoorbeeld somber. Een teveel aan dopamine maakt je verliefd…gewoon elke lente.

Zo hebben we ook testosteron.

Praatprogramma’s en krantrubrieken worden tijdens het WK overspoeld door mensen met een teveel daarvan. Dát beseffen zij niet. Ze wisselen voetbalstrategieën uit en diepe inzichten in spelsystemen, opstellingen en typeringen van voetbalkwaliteiten, situatieanalyses.

Maar ze zuigen alles uit hun duim. Ze willen gewoon mee kletsen, hun ervaring etaleren én gelijk krijgen… Het is figuurlijk en letterlijk allemaal: gelul. Let er maar eens op. Gelul. Niets dan gelul. Onbegrijpelijke abracadabra. Je kan net zo goed het geluid afzetten. Moet je de non-verbale communicatie bekijken… net apen.

Dit is nu een typisch voorbeeld van: twee punten. De aanleiding, het hoofdonderwerp, is Wereldkampioenschap voetbal. Dat kun je combineren met een tweede onderwerp: WK en tv. Probeer zelf eens bijvoorbeeld: WK en echtgenotes, WK en collega’s op het werk, WK en files, WK en avondeten, hahaha. Leuk hè?