Oefeningen Flow: associëren

1 Schrijf vrij associërend een korte alinea aansluitend op de volgende zin.

Eenmaal thuis was het eerste wat ik deed de koelkastdeur openen en in de koelkast zoeken naar iets eetbaars…

2 Schrijf een onverwachte associatie aansluitend op die alinea.

3 Enzovoort

Voorbeeld

Eenmaal thuis was het eerste wat ik deed de koelkastdeur openen en in de koelkast zoeken naar iets eetbaars. Daar stond die grote glazen pot met hele augurken. Vroeger kocht ik weleens een zo’n augurk op de markt. Dan waren ze op kamertemperatuur. Als je in deze gekoelde bijt, springen je vullingen en het glazuur van je tanden.

Ja, de markt. Ik kwam er weinig. Voor een broodje haring moest je er zijn. En voor goedkope spijkerbroeken. En voor lapjes stof. Niet dat ik die kocht. Mijn moeder…