Inhoud: onderwerpen

We hebben het hier over creatieve vertellingen en boeken. Waarover gaan die? Concrete gebeurtenissen: vakantie, huwelijksvoltrekking, reizen, ziekteverloop, oorlog, mijn jeugd, mijn sportobsessie, mijn vader… Stap naar buiten en kijk om je heen: je kunt overal een verhaal over vertellen. Mogelijk weet je al lang waarover je een boek wilt schrijven, alsof het boek zich opdringt. Om je onderwerp uit te pakken kun je er een tweede onderwerp naast plaatsen: oorlog-mijn jeugd, sportobsessie-mijn relatie, mijn vader-ziekte… Wat je ook kunt doen is vragen erbij stellen: wie, wat, waarom, hoe, wanneer…? Uiteindelijk gaat het mede over een onderliggend thema. Mijn ervaring is dat ondanks een concreet onderwerp er tijdens het schrijven onderaards (soms al jaren) smeulende veenbranden (gedachten en gevoelens) zomaar kunnen opborrelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s